Miksi äänestää?

Tänään on kuntavaalien virallinen äänestyspäivä. Äänestää pystyy omalla äänestyspaikallaan klo 20 asti.

Yleisiä syitä siihen miksi joku ei äänestä, saattaa olla: ”emmä tajuu politiikkaa”, ”en tiiä ketä äänestää” tai ”mul on kaikki ok”.

Moni ajattelee politiikan olevan kaukana elämästään, vaikka loppupeleissä politiikassa on kyse meidän kaikkien jokapäiväisestä elämästä ja se koskettaa meitä kaikkia. Nyt kuntavaaleissa äänestetään juuri niitä oman kunnan päättäjiä, jotka seuraavat neljä vuotta ovat luomassa äänestäjiensä ja heidän arvojen näköistä kuntaa. Sen takia jokaisen ääni on tärkeä. Myös sen jolle politiikka ei välttämättä ole suurin intohimo.

Jos äänestäminen tuntuu vieraalta ja vaikealta, niin tässä muutama helppo syy ja pohdinnan aihe siihen miksi käydä äänestämässä:

Perheellisen äänestäjän kannattaa miettiä mielipiteitään esimerkiksi päiväkotien ja koulujen ryhmäkokojen suuruudesta ja kiinteistöjen huollosta. Jos lapsen koulu tai päiväkoti on homeessa tai muuten huonossa kunnossa, niin äänestäessä kannattaa miettiä kuka ehdokkaista olisi kiinnostunut lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja korjausrakentamisesta. Myös sitä voi pohtia onko oman lapsen koulureitti turvallinen.

Opiskelijan kannattaa miettiä onko julkiset kulkuyhteydet omalle kampukselle hyvät tai pääseekö kampukselle pyöräilemällä. Kuntavaikuttajat vaikuttavat kaavoituksella myös siihen minne tulevia opiskelija-asuntoja rakennetaan.

Nuoren kannattaa miettiä minkälaisia harrastusmahdollisuuksia tai muita kulttuuri- ja vapaa-ajanviettopalveluita kuntaansa kaipaa. Mahdollisesti nuoren kannattaa pohtia myös sellaista ehdokasta kuka on nuorison puolella ehkäisemässä nuorten syrjäytymistä.

Nämä siis vain lyhyitä helppoja esimerkkejä, jotka toivottavasti helpottavat äänestämistä. Jos tuntuu että omassa kunnassa on kaikki hyvin eikä ongelmia ole, niin senkin takia kannattaa äänestää ja siten turvata että hyvinvointi jatkuu myös seuraavat neljä vuotta.

Käy siis äänestämässä, vielä ehtii. Mukaan tarvitsee henkilöllisyystodistuksen ja muistiin ehdokasnumeron. Äänestyspaikan voi tarkistaa oman osoitteen perusteella Väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: