On aika valtavirtaistaa sukupuolinäkökulma

Pidin 29.9.2020 Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa Vasemmistonaisten edustajana, vasemmistonaisten varapuhenaisena, puheenvuoron tulevalle ministerille.

Puheenvuoro alla:

”Kiitos puheenjohtaja ja arvon kokousväki

Olen Saana Simonen, Vasemmistonaisten varapuhenainen ja kokouksessa Vasemmistonaisten edustajana. Kiitos kun saan olla mukana. 

Kiitos Li ansiokkaasta työstäsi opetusministerinä ja hyvää tulevaa perhevapaata. 

On hienoa että pitkäaikainen tavoitteemme maksuttomasta toisesta asteesta ja oppivelvollisuuden pidentämisestä vihdoin toteutuu – se on tärkeä tasa-arvoa edistävä toimi ihan jokaiselle suomalaiselle lapselle, nuorelle ja perheelle. 

Nyt haluan lähettää terveisiä tulevalle opetusministerille.

Jo tasa-arvolaki velvoittaa viranomaiset, koulutuksen järjestäjät sekä muut koulutusta tai opetusta järjestävät yhteisöt edistämään tasa-arvoa kaikessa toiminnassaan tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti.

Toivon myös tulevan ministerin pitämään tasa-arvon edistämistä ohjenuoranaan tulevissa päätöksissä ja päivittäisessä ministerin työssä.

  • Päätökset ja toimenpiteet, jotka kohdistuvat ihmisiin tai tiettyihin ihmisryhmiin, ansaitsevat aina sukupuolivaikutusten arvioinnin, oli kyseessä sitten työllisyystoimet tai ilmastonmuutoksen hillitsemisen keinot. Vain niin saamme tietää miten eri toimet kohdentuvat eri ihmisiin ja eri ihmisryhmiin. 

Meillä – Vasemmistoliitolla – on hallitusvastuun myötä täydellinen mahdollisuus valtavirtaistaa sukupuolinäkökulma ja pitää huolta että se sisällytetään kaikkeen päätöksentekoon. 

Aidosti tasa-arvoiseen yhteiskuntaan pyrkiminen edellyttää meiltä ihan jokaiselta jatkuvaa tietoista työtä tasa-arvon edistämiseksi ja meidän ministereillä on siinä hieno mahdollisuus näyttää esimerkkiä.

Kiitos.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: