Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle

Tänään 1.2.2021 tulee 50 vuotta täyteen siitä kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin Suomen rikoslaista. Vaikka ajassa 50 vuotta tuntuu pitkältä, niin ei se sitä todellisuudessa ole. Omien vanhempieni ollessa lapsia, esimerkiksi miesten tai naisten välinen keskinäinen seksi on ollut rikollinen teko.

Silti yhteiskunnassa on edelleen ääniä jotka haluavat hiljentää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja töitä ihmisoikeuksien toteutumisen eteen täytyy tehdä jatkuvasti. Kaikki ihmisoikeudet ovat kuitenkin aina kuuluneet myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Hyvänä esimerkkeinä Suomessa on kokonaisuudistuksessa oleva translaki, joka toteutuessaan vahvistaa ihan meidän jokaisen ihmisoikeuksia. Uudistuksessa täytyy pitää huolta myös siitä, että transnuoret ja -lapset otetaan huomioon.

Myös kuntapolitiikassa tulee pitää esillä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia esimerkiksi kouluttamalla kuntien henkilöstöä ihmisten moninaisuudesta, sekä luomalla turvallisempia tiloja ja turvallisempaa kaupunkia joissa jokainen voi olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä tai häirinnästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: