Elämää Etelärantaan – Allekirjoita kuntalaisaloite


Kirjoitimme Ida Akkilan ja Antti Kauppisen kanssa Helsingin sanomiin mielipidekirjoituksen.

Olemme tehneet aiheesta, Etelärannan aluetta kaavoitettava maksuttomaan virkistyskäyttöön, myös kuntalaisaloitteen. Siihen pääset tästä.

Toivomme Etelärannan alueesta kaikille kaupunkilaisille monikäyttöistä virkistysaluetta


On tärkeää, että Helsingin kaupunki tarjoaa esteettömiä ja saavutettavia kulttuuri- ja liikuntapalveluja kaupunkilaisille maksuttomasti.

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO päätti keskiviikkona 3. helmikuuta autolauttaliikenteen siirrosta Etelärannasta osana isompaa Helsingin satamien suunniteltua muutosta, mikä mahdollistaa Etelärannan alueen suunnittelun aloittamisen (HS Kaupunki 4.2.). Alueelle siis vapautuu tilaa.

Me toivomme Etelärannan alueesta kaikille kaupunkilaisille monikäyttöistä virkistysaluetta. Vaihtoehtoisina mahdollisuuksina esitämme ulkotilan kaavoittamista muun muassa koululaisille, ja perheille laboratoriota, jossa tutkia Itämerta, alueen historiasta kertovia infotauluja, kaupunkiviljelyä, maksutonta saunaa, mattolaituria, skeittiparkkia, graffitiseinää, ulkoliikunta-alueita ja julkisia kuntoiluvälineitä, sekä kaupunkilaisten vapaata tilaa harrastaa kulttuuria, musiikkia ja muuta elävää taidetta esimerkiksi tarjoamalla vapaa lava.

Tämä mahdollistaa kaupunkilaisten kohtaamisen ja osallisuuden tunteen lisääntymisen. Taide ja kulttuuritoiminta tukevat hyvinvointia ja terveyttä. Kulttuurin harrastaminen ja mielekkäät vapaa-ajan viettotavat vahvistavat myös kaupunkilaisten jaksamista.

On tärkeää, että Helsingin kaupunki tarjoaa esteettömiä ja saavutettavia kulttuuri- ja liikuntapalveluja kaupunkilaisille maksuttomasti.

Jos 1800-luku jätti Helsinkiin sen keskeiset torit, ja 1900-luku autoistumiselle rakennetun tieverkoston, mikä on 2000-luvun kaupunkitilan anti? Se ei voi olla pelkästään kaupungin solmukohdissa olevat kauppakeskukset. Kaupunkisuunnittelulla ei tehdä kaupunkia vain tämän päivän hyötyjä ajatellen, vaan sen ratkaisuilla on vuosisataiset vaikutukset. Siksi 2000-luvun kaupunkikuvan kuuluu osoittaa, että kaupunki kuuluu meille kaikille.

Saana Simonen

Ida Akkila

Antti Kauppinen

Helsinki”

Julkaistu Helsingin sanomien mielipidekirjoitus palstalla 7.2.2021 https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007787310.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: