Kätilöt ansaitsevat paremmat työolot

Tänään vietetään kansainvälistä Kätilön päivää.

Oma kokemukseni kätilöiden työstä on todella merkittävä.

Kun sain lapsen nuorena 19 vuotiaana, olin todella epävarma omasta vanhemmuudestani. Kuitenkin Naistenklinikan synnytyssairaalan ammattitaitoisten kätilöiden myötä, mun vanhemmuus lähti hyvin käytiin. Kaikki meni tosi hyvin ja lasta ihailtiin ja mun vanhemmuutta kehuttiin tosi paljon. Nämä ihan ensiaskeleet vanhemmuudessa on tosi tärkeitä ja positiiviset viestit vahvistavat vanhemman ja lapsen välistä sidettä toisiinsa.

Valitettavasti kätilöiden työolot eivät kuitenkaan ole sitä mitä pitäisi. Jatkuva kiire, pitkät ja henkilöstöltään aliresurssoidut työvuorot tuottavat paljon kuormitusta ja heikentävät työssäjaksamista. Kätilöt ansaitsevat ehdottomasti paremmat työolot, mutta myös oikeudenmukaisemman palkan. Tämä tukisi niin kätilöiden hyvinvointia työssään ja sen myötä myös synnyttäjien hyvinvointia, mutta myös lisäisi alan pitovoimaa ja halukkuutta hakeutua alalle.

Yleisesti päivän tarkoitus on nostaa esiin kätilötyön merkittävyys seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen parissa sekä kansallisesti, että kansainvälisesti.

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluista ja oikeudesta riittävään tietoon tulee niin tänään kuin tulevaisuudessakin pitää hyvää huolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: