Yksinhuoltaja, totaaliyh… Sinkkuäiti ja ylpeä siitä!

Mä oon ollut yksinhuoltaja aina. Niin kauan kun me ollaan lapsen kanssa oltu perhe – ollaan oltu kaksin. Olen niin kutsuttu totaaliyksinhuoltaja, eli sitä toista osapuolta ei ole ollenkaan mukana kuvioissa tai lapsen elämässä.

Siihen on jo tottunut, jos koskaan voi tottua.

Ehdottomasti rankinta itselle yksinhuoltajuudessa on vastuu. Se vastuu lapsesta, jonka lopulta kannat yksin. Ei voi olettaa että olisi se ”joku muu” joka ottaisi koppia jos väsyy tai muuten ei vain huvita olla vanhempana. Lapseen liittyvät päätökset täytyy tehdä itse ja luottaa siihen että päätös on oikea. Toimeentulosta, asumisen kalleudesta, työelämän esteistä yksinhuoltajana voisi kirjoittaa melkeinpä kirjan…

Mutta sitten termistöön… Tykkään enemmän sanasta yhdenvanhemman perheen vanhempi kuin yksinhuoltaja. Yksinhuoltajassa terminä on mun mielestä jotenkin negatiivinen painolasti ja se sisältää paljon olettamuksia. Ja yhdenvanhemman perhe -sanana myös kuvaa hyvin että on olemassa erilaisia perhemuotoja ja jokainen niistä on yhtä arvokas. Siksipä itse olen myös ottanut käyttöön sanan sinkkuäiti. Se kuvaa omaa tilannettani ja mielestäni on positiivisesti latautunut.

Terveisin
Sinkkuäiti ja ylpeä siitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: