Kuntavaalit 2021

Saana Simonen, 28 v,
opiskelija sosionomi (AMK)

Olethan yhteydessä jos haluat keskustella sinulle tärkeistä asioista Helsingissä. Minut saa kiinni sähköpostitse tai sosiaalisen median kanavissa.

Lahjoita vaalikampanjaani!

Helsinki, jossa jokaisella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan

Olen 28-vuotias järjestötyöntekijä ja sosionomi (AMK) opintoja viimeistelevä pikkukoululaisen sinkkuäiti. Olen ehdolla Helsingissä kuntavaaleissa Vasemmistoliiton listalta. ✨

Ajatukseni unelmieni Helsingistä ja toimivasta kaupungista kiteytyy siihen että jokaisella meillä on syrjinnästä vapaa ja turvallinen ympäristö elää, niin oman kodin sisällä kuin sen ulkopuolella.

Se tarkoittaa asunnottomuuden poistamista ja kotia jokaiselle, saavutettavia lähipalveluita, turvallisempia ja monikäyttöisiä julkisia tiloja harrastaa ja hengata.
Toimivaa julkista liikennettä, hyvinvoivia työntekijöitä, kohtuuhintaista asumista sekä koulutukseen ja kasvatukseen panostamista. Kaupungin ratkaisujen, päätösten ja hankintojen tulee olla kestäviä ympäristön, ilmaston ja ihmisten kannalta.

Helsingissä tulee tehdä päätöksiä jotka ehkäisevät syrjäytymistä, lisäävät ihmisten hyvinvointia ja ennaltaehkäisevät pahoinvointia. Syrjiviä ja syrjäyttäviä rakenteita tulee purkaa ja kehittää sukupolvien ja sukupuolten tasa-arvoa entisestään.

Allekirjoita minun ja ystävieni tekemä kuntalaisaloite viihtyisämmän kaupunkitilan puolesta:
Etelärannan aluetta kaavoitettava maksuttomaan virkistyskäyttöön

Vaalikärjet

🌸 Hyvinvoiva Helsinki panostaa kasvatukseen ja koulutukseen.
Kouluihin tulee lisätä henkilökuntaa, jotta jokaisella lapsella on turvallinen kouluympäristö ja laadukasta opetusta.

🌸 Yhdenvertainen kaupunki pitää huolta lähi- ja perhepalveluistaan. Lähipalvelut helpottavat ihmisten arkea -ja parantavat saavutettavuutta. Perheiden tukeminen taustoista riippumatta takaa lapsien mahdollisuuksia tavoitella unelmiaan yhdenvertaisesti.

🌸 Tasa-arvoinen Stadi on jokaiselle turvallinen. Mun Helsinki on monikulttuurinen ja moninainen, jossa kenenkään ei tarvitse kohdata häirintää tai syrjintää. Kaupungissa jokaisen tulee kokea osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia. Kulttuuri kuuluu jokaiselle elämäntilanteesta riippumatta.

🌸 Hiilineutraali Helsinki ottaa toimissaan aina huomioon ilmastolle tulevan kuormituksen ja hiilineutraalisuuteen tulee pyrkiä mahdollisimman pian. Päätösten tulee aina olla kestävän kehityksen periaatteen mukaisia.

Muita vaaliteemoja

Olen nostanut kampanjassani esiin:
🌸 viittomakielisten oikeutta saada palveluita äidinkielellään
🌸 yksinäisyyden torjuntaa ja sen vähentämistä konkreettisilla keinoin
🌸 koulutuksellisen tasa-arvon tärkeyttä
🌸 sukupuolten moninaisuuden tunnistamista ja sukupuolisen itsemäärittelyn oikeutta kuntapalveluissa
🌸 kulttuurialan tilannetta ja ratkaisuja siihen.
Katso Koronavuosi kulttuurialalla keskustelu YouTubesta tästä.
Katso Koronavuosi ravintola-alalla keskustelu YouTubesta tästä.


Lue blogistani tarkemmin

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: